top of page
  • pauline516

Podcast #1: Renée Rooijmans

Bijgewerkt op: 3 feb. 2021

Waar komt de kloof tussen stad en platteland eigenlijk vandaan? In de eerste aflevering van ‘Helemaal naar de Kroten’ blijf ik nog even in de stad en ga ik in gesprek met stadsantropoloog Renée Rooijmans. Zij pleit voor een beetje meer platteland in de stad, en wij, stedelingen zouden ons meer moeten verwonderen. Benieuwd hoe en waarom? Beluister de aflevering via Spotify


Wij wonen nog maar relatief kort in steden en Renée Rooijmans onderzoekt als stadsantropoloog wat het betekent om mens te zijn in de stad en wat de relatie is met onze omgeving. Ze vertelt in de podcast: “Stedelingen voelen geen eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel voor hun omgeving. Wij zien in de stad niet hoeveel ruimte we eigenlijk hebben, waar we voor betalen en die we kunnen gebruiken.”

Dakdorpen

Stedelingen kunnen wat dat betreft inspiratie halen uit boeren, die onderhouden hun omgeving goed en hebben er meer waardering voor. En dat is nodig, aangezien het merendeel van de wereldbevolking tegenwoordig in steden woont. Een van de projecten waar Renée aan werkt is Dakdorpen; een manier om daken te verduurzamen en een groene omgeving te bieden aan stedelingen.


Haar vraag aan de boer is: "Hoe geef jij je omgeving vorm en heb je een tip voor stedelingen over hoe zij de relatie met hun omgeving vorm kunnen geven?"

Heb jij een vraag aan een boer?

Heb jij ook een vraag voor een boer? Stuur mij een PM via Instagram.

Ben je boer of teler en wil je met mij in gesprek over je bedrijf? Stuur een berichtje via Instagram.


Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe afleveringen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief via deze link.


De eerste aflevering van Helemaal naar de Kroten is te beluisteren via Spotify, Apple podcast en Stitcher.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page