top of page
  • pauline516

Met deze vier tips kies jij voortaan het lekkerste én meest duurzame bier

Duurzaamheid: we kunnen er tegenwoordig niet meer onderuit. Prima om afval te scheiden maar bij duurzaam bier denk je misschien meteen aan die muffe smaak uit de natuurvoedingswinkel. Gelukkig kan duurzaam erg lekker zijn als je weet wat je moet kiezen. Met deze vier tips zit jij nooit meer fout. Cheers!


1. Duurzame verpakking

Dat een plastic bierglas niet duurzaam is, dat had je waarschijnlijk wel door. Maar kun je nu beter fles of blik kiezen? Blik is over het algemeen duurzamer omdat het bier langer goed blijft, maar er zit geen statiegeld op. Momenteel is glas dus duurzamer omdat het wordt gerecycled. Maar, als we een blik op de toekomst werpen (pon intended), eind 2022 komt er een statiegeldsysteem op blik en kun je daar beter voor gaan.



2. Kies lokaal

Jahoor, ben ik weer met mijn lokaalindoctrinatie. Ik beloof je dat het echt beter is om lokaal bier te kopen. Veel lokale brouwers werken namelijk samen met boeren in de omgeving. De boeren krijgen een betere prijs en omdat er in Nederland strenge landbouwnormen gelden, is het graan minder bespoten en dus ook beter voor je gezondheid. Bijkomend voordeel is dat lokale brouwers hard hun best moeten doen om te concurreren met grote brouwers en hun bier dus erg smaakvol is, nom!


3. Voorkom waterverspilling

Wist je dat er voor iedere liter bier drie liter water is gebruikt? En dan wordt het water dat je extra drinkt dankzij je kater nog niet eens meegeteld. Gelukkig hebben innovatieve brouwers een oplossing bedacht. Ramses filtert bijvoorbeeld zeewater naar oudhollands zeevaardersrecept en Vet & Lazy vangt ons welbekende regenwater op.

Foto: Marlissa Hilkmann

4. Gebruik reststromen

Hergebruiken is altijd beter dan weggooien. Dat weten ze gelukkig in bierland. Zo geven de Stadshavenbrouwers hun bierbostel (restproduct van graan) aan koeien en brouwen Vet & Lazy bier van paddenstoelen gekweekt op koffiedik. Deze Phallus (ja, zo heet dit bier echt) staat naast vier andere bieren op de kaart tijdens de duurzame bierproeverij. Heb je de proeverij gemist? Bekijk hier welke bieren er op de kaart stonden.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page